Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
Anti-malware | Antimalware

Anti-Malware. CELE MAI PUTERNICE 9 ARME ALE COMPANIEI TALE ÎN LUPTA CU HACKERII

Aproximativ 133.000 de companii din toată lumea au pierdut bani din cauza atacurilor malware numai în prima jumătate a anului 2019. Iar luna trecută, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a publicat nouă informări cu privire la o serie de campanii ale hackerilor în România. Compania ta ar putea fi oricând printre victime.

În acest articol, specialiști certificați ai Magnetic IT îți vor explica ce măsuri simple se pot lua pentru ca sistemele companiei tale să rămână sigure, oricât de ingenioase ar fi atacurile infractorilor cibernetici.

 

Cum pot intra hackerii în rețeaua companiei

 

Fără protecție anti-malware, troienii, worms, rootkits, ransomware, pe scurt programele malware, pot pătrunde în rețelele companiei când un utilizator accesează un link sau deschide o aplicație. Acesta nici nu va ști că rețelele organizației au fost infectate, nefiindu-i cerut acordul pentru instalare.

Utilizatorul se va confrunta însă cu întreruperi ale serviciilor și cu toate problemele ce decurg din faptul că un intrus are acces la informațiile confidențiale ale companiei. Pierderile financiare sunt la un pas distanță.

Singura soluție anti-malware pentru securitatea cibernetică și implicit financiară a oricărei companii este prevenția.

 

Iată 9 acțiuni simple anti-malware

 

  • Începe prin a-ți revizui planul de securitate cibernetică pentru a fi sigur că nu ai permis vreo breșă de securitate în companie. Orice organizație ar trebui să aibă unul. Acesta trebuie să cuprindă un set de politici interne care să ducă la:

      • crearea unor parole sigure;
      • acces sigur prin conexiunea la distanță (VPN);
      • instruirea permanentă a angajaților cu privire la modul în care să utilizeze echipamentele. Aceștia trebuie să știe cel puțin cum să verifice dacă un site este sigur și să nu acceseze linkuri primite prin email de la adrese necunoscute.
      • desemnarea unor angajați ai companiei cărora să li se raporteze incidentele privind securitatea cibernetică.

  • Actualizează-ți sistemul de operare
  • Folosește soluții Anti-Virus și Firewall actualizate
  • Asigură securitatea identității celor care îți accesează rețeaua
  • Asigură-te ca ai backup. Fă un plan de Disaster Recovery și un plan de Business Continuity. Ambele te vor ajuta să nu te confrunți cu întreruperi în activitate și pierderea informațiilor cheie în cazul unui atac cu malware.
  • Instalează atent programe noi. Unele îți infectează sistemele cu malware ca parte a propriului proces de instalare. Recomandăm să analizezi mesajele care apar înainte de a face click pe “Ok”, “Următorul” sau “ Sunt de acord”.
  • Fii vigilent la reclamele online care îți cer să dai click pe anumite linkuri. Este foarte greu să le identifici pe cele dăunătoare. Te va ajuta însă dacă ai browserele actualizate, așa cum îți recomandam anterior.
  • Ferește-te și raportează orice ofertă de asistență tehnică falsă. Există situații în care persoane rău intenționate cer accesul la computer spunând că reprezintă departamentul IT al companiei și vor să soluționeze de la distanță un incident sau o amenințare cibernetică. Aici poți rezolva problema prin instruirea angajaților, după cum am menționat anterior.
  • Verifică regulat consola de antivirus.

După cum observi, majoritatea armelor anti-malware care funcționează pentru orice companie necesită un efort minim, dar este important să le conștientizezi. Fiecare organizație are însă propriile necesități astfel că doar un profesionist în securitatea IT poate oferi soluții personalizate.



Tags: