SOFTWARE DEFINED NETWORKING

 

Focus pe aplicatii

In arhitectura SDN, control plane-ul si data plane-ul sunt decuplate, inteligenta si starea retelei sunt centralizate, iar infrastructura de baza a retelei este abstractizata de aplicatii.

Focusul este pus pe aplicatii fata de retea sau servere.

 

 

 

Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) duce Data Center-ul la urmatorul nivel in automatizare. Arhitectura SDN de la Cisco imbunatateste agilitatea companiilor, automatizeaza task-urile din IT, si accelereaza deployment-ul aplicatiilor in data center. Modelul de politici bazat pe aplicatii ofera viteza prin automatizare, reducand erorile si accelerand implementarea aplicatiilor si proceselor IT de la saptamani la doar cateva minute.

 

 

Ca si rezultat companiile castiga programabilitate, automatizare si control in retea fara precedent, permitandu-le sa construiasca retele scalabile si flexibile care sa se adapteze usor nevoilor de schimbare ale companiilor.

 

 

 

Cisco ACI este o solutie complexa de SDN care este furnizata pe o arhitectura agila, deschisa si extrem de sigura. Spre deosebire de alte solutii de infrastructura, focusul este pe aplicatii.

 

In solutia Cisco ACI, hardware-ul retelei este echipat cu un nou tip de inteligenta. Administratorii pot crea, personaliza si duplica politicile de retea. Apoi pot instrui intrastructura sa urmeze aceste reguli pentru aplicatii specifice. Inteligenta este de fapt in software-ul din cadrul infrastructurii, fata de o aplicatie independenta.