Outsourcing IT în vremea Covid-19. Ce măsuri am luat pentru a-ți proteja afacerea

De mai bine de o lună dăm cu toții, în fiecare zi, un test de adaptabilitate pentru care nu am avut șansa să ne pregătim. Luptăm cu un nou virus, cu incertitudinea și mai ales cu noi înșine sperând că vom ieși învingători. Ne-am descoperit slăbiciuni, dar avem și arme, iar una dintre ele este tehnologia. Ne ajută să ne continuăm activitățile, ne învață copiii și ne pune în legătură cu bunicii. Dar tot ea, în mâinilor hoților cibernetici, ne poate opri din a mai lucra.

În acest context de maximă nesiguranță vedem o nouă misiune a companiei noastre – vrem să ne ajutăm clienții să profite de avantajele tehnologiei în condiții de maximă securitate cibernetică, prin servicii de outsourcing IT. Iar pentru a face acest lucru posibil, am început cu noi.

Servicii de outsourcing IT prin suport de la distanță

Domeniul nostru de activitate ne obligă să rămânem conectați la cele mai noi informații legate de sectorul IT&C și de lumea business-ului în general. Am anticipat apariția unei epidemii de SARS-CoV-2  în România și ne-am pregătim din timp pentru a ne putea susține clienții indiferent de situație, prin servicii de outsourcing IT și nu numai.

Astfel, chiar înainte de confirmarea primului caz de Covid-19 pe plan local, am conceput și activat un plan de răspuns la pandemie, cu focus pe angajați, clienți și colaboratori. Ne-am reorganizat pentru suportul de la distanță în proporție de 95% din situații, iar acum suntem în etapa în care ne ajustăm constant procesele ca răspuns la nevoile clienților și colaboratorilor noștri.

 • Pentru noi, sănătatea și siguranța echipei reprezintă prioritatea numărul unu și credem că toate companiile ar trebui să respecte regulile impuse de autorități și codurile de bune practici. Astfel, începând cu data de 12 martie, echipele noastre au început să lucreze prin telemuncă, în acord cu recomandările guvernamentale.
 • Toate departamentele Magnetic IT Services, inclusiv cel de asistență clienți, funcționează în mod normal și nu au fost necesare întreruperi în activitate.
 • Continuăm să ne asistăm clienții, ori de câte ori au nevoie, prin telefon, videocall sau suport remote. Pentru orice problemă, ai în continuare la dispoziție un profesionist dedicat.
 • În cazul în care este nevoie de prezența noastră fizică, intervenim în incidentele critice, respectând toate regulile impuse.

Outsourcing IT cu tehnologii de ultimă generație

Facem parte din acele aproximativ 13,5%  companii care adoptă timpuriu noutățile tehnologice și, încă de la început, ne-am asumat rolul de a fi o sursă de inspirație pentru toți jucătorii implicați în domeniul IT. Vremurile au confirmat că viziunea noastră este corectă, iar investițiile continue în tehnologii ne permit acum , în plină criză generată de noul coronavirus, să oferim un nivel maxim de securitate pentru toți clienții noștri.

Aceasta în condițiile în care:

Chiar și așa, garantăm faptul că:

 • Nu vei fi întrerupt de problemele de securitate IT. Sistemele noastre de monitorizare funcționează în parametrii normali. Acest lucru înseamnă că înregistrează automat situațiile apărute și deschid un ticket de fiecare dată când apar probleme. Rezultatul este că putem rezolva respectivele probleme înainte ca utilizatorul să le sesizeze.
 • Nu vei avea breșe de securitate. Monitorizam peste 30 de senzori și parametri ai sistemelor.
 • Nu vei rămâne fără protecție nici măcar o secundă. Oferim în continuare suport 24h/7 pentru sisteme și aplicații critice. Operăm remote, ca să îți protejăm echipele și răspundem la cereri în 60 de secunde.
 • Îți poți accesa în continuare datele. Sunt în siguranță, în cloud-ul privat sau public.
 • Nu trebuie să îți faci griji nici în ceea ce privește pierderea datelor. Serviciul de backup și disaster recovery este perfect funcțional.

Susținem activitatea companiilor indiferent de efort

Efortul nostru per client a crescut cu 25% însă susținem în continuare activitatea la același nivel de profesionalism ca până acum. Suntem cu toții într-un parteneriat, iar pentru noi acest lucru înseamnă mai mult decât o activitate continuă de tip repară ceea ce se strică. Dacă tu îți poți desfășura activitatea în siguranță înseamnă că și noi vom putea să ne dezvoltăm pe viitor. Înțelegem că avem nevoie unii de alții în această perioadă de grea încercare și nu vom ezita să te sprijinim.

 • Am pornit pe drumul antreprenoriatului cu credința că învățarea continuă și inovația ne va ajuta întotdeauna să ne atingem scopul: acela de a oferi cele mai bune servicii de outsourcing IT companiilor din România. Vom continua să facem acest lucru chiar și în acest context ostil mediului de afaceri.
 • Am decis să susținem România și să ne alăturăm companiilor din prima linie de luptă cu noul coronaviris. Oferim servicii de outsourcing IT gratuite antreprenorilor care au început producția de măști, izolete, biocide sau echipamente medicale.
 • Ne poți ajuta și tu să transmitem mesajul nostru acestor companii. Poți distribui acest link.