Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

Backup și Business Continuity

Îți protejăm datele sau le recuperăm odată șterse sau corupte și îți repornim activitatea după un eveniment neprevăzut, pentru ca business-ul tău să nu piardă bani și să rămână în acord cu legislația GDPR.

 

 

Oricât de multe eforturi ai depune, este aproape imposibil să anticipezi și să previi toate momentele de downtime și evenimentele cu potențial de risc. De aceea, este crucial să te pregătești pentru a-ți reporni business-ul în cazul în care sistemele tale sunt infectate de viruși sau defecțiunea unor echipamente a dus la pierderea sau compromiterea unor date critice.

Conform statisticilor, 93% dintre companiile care și-au pierdut datele pentru o perioadă de cel puțin 10 zile au intrat în faliment mai devreme de un an.

 

Pe de altă parte, 96% dintre companiile care au avut un backup valid și un plan de business continuity și-au putut reveni în urma unui atac de tip ransomware care le-a compromis datele. Serviciile de backup și business continuity ale Magnetic IT Services sunt gândite pentru a răspunde oricăror nevoi.

Serviciul nostru de backup îți va permite restaurarea datelor criptate, șterse sau compromise dintr-un moment anterior unui eveniment neprevăzut. Astfel, nu vor exista repercusiuni în caz de defecțiuni ale unor echipamente, atacuri cibernetice, întreruperi în alimentarea cu energie sau dezastre natrale. Backup-ul se realizează prin crearea și arhivarea unor copii de rezervă a datelor.

 

Business continuity este soluția ce îți permite să repornești activitatea din companie în câteva minute de la producerea unui eveniment neprevăzut major. Elimini astfel riscul de a pierde bani sau de a intra în faliment. Presupune crearea unei strategii bine definite de backup al datelor și un plan de Disaster Recovery.

Datele tale pot redeveni accesibile în câteva minute după un eveniment neprevăzut

 

 

Indiferent dacă sistemele companiei tale sunt fizice, virtuale sau dispui de o combinație între cele două, apelând la serviciile noastre de backup și business continuity poți fi sigur că acestea rămân complet protejate și disponibile, orice s-ar întâmpla.

 

Echipa Magnetic IT Services este formată din experți IT certificați internațional, cu sute de proiecte de backup și business continuity implementate cu succes. Te putem ghida încă din faza de consultanță și planificare, îți implementăm proiectul și ne asigurăm că totul funcționează conform planului, prin teste și asistență periodică.

 

Beneficii:

 

  • Protecție împotriva oricăror evenimente fortuite – Compania ta va putea trece foarte ușor peste evenimente precum dezastre naturale, atacuri cibernetice, opriri în alimentarea cu energie sau pierderi accidentale de date.
  • Fără întreruperi majore în activitate – Planul de backup și business continuity pe care îl vom implementa în compania ta va minimiza timpul în care angajații nu pot lucra, iar clienții nu au acces la serviciile tale.
  • Îți vei putea accesa datele în doar câteva minute de la evenimentul neprevăzut – Echipele bine pregătite și tehnologia de ultimă generație de care dispunem ne permit să îți redăm datele vitale în doar câteva minute de la producerea unui eveniment inopinat.
  • Ai costuri predictibile – Datele tale sensibile pot rămâne în siguranța contra unei taxe lunare, pe bază de abonament.
  • Scapi de grija datelor pentru mult timp – Serviciile noastre de arhivare date îți stau la dispoziție oricât de mult timp îți dorești.

Cum îți protejăm afacerea printr-o soluție de backup la cheie

 

 

De-a lungul timpului, mediul amenințărilor de securitate pentru industria IT s-a dezvoltat constant, ajungând în prezent să se încadreze în tiparele unei adevărate industrii. Spre exemplu, în fața atacurilor de tip ransomware, nu există încă soluții de neutralizare eficiente 100%. Dacă nu ai o soluție de backup funcțională, configurată corect împotriva ransomware, există riscul să nu îți mai poți continua activitatea. De regulă, imediat ce sistemele au fost infectate, datele valide ale companiei sunt criptate și o suma semnificativă este cerută în schimbul restaurării acestora.

 

De asemenea, pierderi financiare importante pot apărea și când un echipament este avariat sau când angajații șterg, pierd sau corup din neatenție date vitale. De aceea, compania ta ar trebui să aibă o soluție de backup eficientă, configurată corect și un sistem de monitorizare a modului în care se face efectiv backup-ul.

Poți realiza backup-ul intern sau poți solicita serviciile Magnetic IT Services pentru o soluție la cheie, în baza unui abonament lunar. În acest din urmă caz, scapi de investiții în echipamente și software și beneficiezi de avantajele unor costuri reduse, predictibile.

Noi îți oferim o soluție completă de backup ce include două componente:

 

  • Este mediul fizic de stocare. Magnetic IT Services folosește echipamente hardware special concepute pentru backup.

  • Este aplicația software care realizează efectiv backup-ul. La Magnetic IT Services utilizăm cele mai inteligente soluții de backup pentru a putea reduce costurile totale cu stocarea datelor tale. Acest lucru ne permite să oferim prețuri competitive la soluțiile noastre de backup și business continuity.

Nu te lăsăm singuri cu decizia. Soluțiile customizate îți reduc din costuri

 

 

Când alegi o soluție de backup este important să iei în considerare câțiva factori cheie. Echipa Magnetic IT Services te va ghida spre decizia corectă, punctând cele mai importante întrebări la care vom răspunde împreună.

 

 

Poți realiza backup-ul intern sau poți solicita serviciile Magnetic IT Services pentru o soluție la cheie, în baza unui abonament lunar. În acest din urmă caz, scapi de investiții în echipamente și software și beneficiezi de avantajele unor costuri reduse, predictibile.

Pentru ce se face backup?

În funcție de aplicațiile și serviciile rulate, pot exista mai multe variante de backup. Poate fi pentru întreg sistemul de operare sau doar pentru anumite date și aplicații.

Unde se stochează backup-ul?

Poți alege să stochezi datele din backup în aceeași locație (Backup Onsite), în altă locație (Offsite) sau în cloud. Varianta Onsite are avantajul vitezei de restaurare a serviciului. În cazul unui dezastru, însă, datele tale nu vor putea fi recuperate.

Care sunt posibilele soluții de stocare a backup-ului?

Este obligatoriu să îți stochezi datele pe un echipament distinct față de cel pe care sunt găzduite inițial. În funcție de necesitățile companiei, costuri și perioada maximă acceptabilă în care sistemele pot rămâne inaccesibile (RTO), există mai multe soluții: benzile magnetice, hard disk-urile sau în cloud.

Când se poate realiza backup-ul?

Este foarte important ca efectuarea backup-ului să nu perturbe activitatea companiei. Backup-ul trebuie să ruleze când există o încărcare mai mică a sistemelor de pe care se copiază datele și când organizația utilizează cât mai puțin sistemele, pentru ca performanța acestora să nu fie afectată. Realizarea backup-ului presupune un consum suplimentar de resurse de procesare și de rețea. De aceea, recomandăm să se realizeze backup-ul datelor companiei tale noaptea sau în afara programului de lucru.

Cât de des ar trebui să se realizeze backup-ul?

Aceasta este o decizie pe care experții Magnetic IT Services o vor lua punctual, în funcție de aplicațiile și serviciile tale și de Recovery Time Objective (RTO), un indicator calculat de noi ce ne spune perioada maximă acceptabilă în care un sistem poate rămâne nefuncțional, fără a cauza daune importante afacerii.

In ce mod se realizează backup-ul?

  • Integral – Se face o copie completă a datelor.
  • Diferențial – Se salvează o copie completă a datelor, după care se salvează doar modificările realizate de la ultimul backup integral.
  • Incremental (Parțial) – Se salvează o copie completă a datelor, după care se salvează doar modificările realizate de la ultimul backup stocat, fie el integral sau parțial.