Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

Penetration Testing

Testăm vulnerabilitățile de securitate cibernetică ale tuturor activelor digitale din compania ta. Îți oferim suportul necesar pentru a putea face față și celor mai puternice atacuri ale hackerilor.

 

 

În orice industrie, accesul neautorizat la resursele companiei și la datele clienților reprezintă o problemă majoră ce nu poate fi ignorată. Mai ales în industrii bazate pe conformitate precum domeniul financiar, medical și serviciile juridice, nu poți fi niciodată prea atent în ceea ce privește activele digitale și informațiile confidențiale.

 

Cel mai bun mod de a elimina vulnerabilitățile de securitate IT din compania ta este să gândești la fel ca infractorii cibernetici care le-ar exploata. Iar acest lucru poate fi realizat corespunzător doar de către experți certificați în securitate cibernetică, prin penetration testing, denumit și pen test sau ethical hacking.

 

Din echipa Magnetic IT Services fac parte ingineri cu certificări prestigioase în securitatea cibernetică. Ei vor simula faptul că rețeaua, serverele, aplicațiile, dispozitivele, operațiunile comerciale și echipa ta sunt victime ale unor amenințări cibernetice similare cu cele din lumea reală. Îți vor putea spune, astfel, cum să te protejezi.

 

 

Cât de vulnerabilă este compania ta în fața unui atac cibernetic ?

 

Obiectivul principal al unui pen testing (test de penetrare) este de a identifica vulnerabilitățile din strategia de securitate a organizației tale. Din experiență știm că, deși o politică de securitate se poate concentra pe prevenirea și detectarea unui atac asupra sistemelor, aceasta poate să nu includă și o strategie de limitare a daunelor provocate de un hacker. Testul scoate la lumină punctele slabe ale politicilor de securitate din companie.

În urma pen test-ului realizat de experții Magnetic IT Services, vei ști exact:

 

 

 • în ce măsură politica de securitate a companiei tale susține menținerea si dezvoltarea companiei.
 • cât de grave sunt breșele de securitate la care se expune compania ta.
 • cât de conștienți sunt angajații companiei tale de problemele de securitate care pot apărea oricând.
 • cât de pregătită este organizația să identifice și să răspundă incidentelor de securitate.

Penetration Testing

Rețeaua ta informatică poate deveni de nepătruns

 

Penetration testing este soluția practică de testare a unui sistem informatic, a unei rețele sau a unei aplicații web pentru găsirea vulnerabilităților de securitate pe care un atacator le-ar putea exploata.

Execuția unui proiect de Pentest poate fi automatizată cu aplicații software sau efectuată manual, în funcție de context și infrastructură, și presupune:

 

Colectarea de informații despre țintă înainte de testare

Identificarea vulnerabilităților

Validarea și raportarea ulterioară a vulnerabilităților
44%

Medium Vulnerabilities

26%

High Vulnerabilities

30%

Critical Vulnerabilities

Teste de penetrare din exterior

 

Testele de penetrare din exterior sunt realizate din perspectiva unui atacator extern, cu scopul de a obține acces neautorizat la active digitale valoroase și de a extrage date confidențiale.

 

 

Teste de penetrare din interior

 

Teste de penetrare din interior sunt efectuate din perspectiva angajaților neinstruiți, nepăsători, rău intenționați sau din perspectiva unui atacator ce poate avea acces la un calculator din compania ta. Scopul este de a evalua riscul pe care îl prezintă persoanele din interior în spatele firewall-ului companiei tale.

 

Este o preocupare specială a companiilor medii și mari sau a celor care au fost victime ale schemelor de phishing. Adesea, procedurile de testare vor include atât metode interne, cât și externe ceea ce presupune că echipa noastră de auditori va efectua operațiuni atât de la distanță cât și din sediul companiei tale.

Testarea poate fi efectuată:

 

 • blind: Auditorii știu foarte puține informații despre companie.
 • double blind: Este o versiunea avansată a blind test.
 • ca un efort reciproc targetat: Se referă la o decizie care va fi luată de experții noștri pe baza mai multor factori, inclusiv preocupările tale specifice.

Calea către politici de securitate eficiente. Afli ce îți lipsește și în ce să investești mai întâi

 

 

Odată ce testarea este finalizată, vei primi un raport detaliat în care fiecare problemă este prezentată sistemic, cu accent pe vulnerabilitățile cu risc ridicat ce ar trebui să reprezinte o prioritate. Inginerii Magnetic IT Services îți vor explica amănunțit metodologia și rezultatele fiecărei faze de testare, împreună cu recomandările de remediere.

 

 

Vei avea astfel feedback-ul necesar pentru a putea stabili care sunt investițiile prioritare în securitate informatică. În plus, dezvoltatorii tăi vor ști cum să creeze aplicații mai sigure. Dacă aceștia înțeleg modul în care hackerii au intrat în aplicațiile pe care le-au dezvoltat, le va fi mai ușor să-și îmbunătățească know-how-ul în privința securității. Pe viitor, aplicațiile create de ei vor fi mai sigure.

Device Frame

Evaluează în permanență punctele slabe din protocoalele de securitate cibernetică

 

Îți recomandăm să efectuezi testarea politicilor de securitate periodic – ideal, o dată pe an – pentru a asigura consecvență la nivel de securitatea a rețelei. De asemenea, pen testing-ul poate fi efectuat ori de câte ori compania:

 

 • adaugă echipamente sau aplicații noi în infrastructură
 • realizează upgrade-uri sau modificări semnificative ale aplicațiilor sau infrastructurii
 • deschide puncte de lucru noi
 • apar modificări în politicile de securitate, etc.

Dacă simți nevoia să validezi cu o echipă de experți în securitatea cibernetică faptul că politicile de securitate ale companiei tale sunt conforme sau ai fost recent victima unei forme de atac cibernetic, te putem ajuta să ajungi la protocolul de securitate care îți garantează protecția.