Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

Monitorizare infrastructură IT

Monitorizăm 24/7 serverele și aplicațiile companiei, pentru a fi disponibile oricând. Rezolvăm problemele tehnice înainte ca acestea să aibă vreun impact asupra activităților angajaților și clienților tăi.

 

 

Serverele companiei tale împreună cu aplicațiile care rulează în mediul respectiv reprezintă inima afacerii tale. Ele trebuie să funcționeze neîntrerupt în anumiți parametri, pentru ca activitățile din companie și interacțiunea cu clienții să se desfășoare fără sincope. Altfel, angajații pot avea probleme cu serviciul de e-mail, cu perifericele, cu accesarea unor aplicații sau baze de date, iar website-ul companiei ar putea deveni de neaccesat. O infrastructură IT nefuncțională pote cauza blocaje în activitate. Pot fi însă anticipate problemele înainte de a a-ți afecta afacerea!

 

Cu serviciul de monitorizare infrastructură IT al Magnetic IT Services, echipa și clienții tăi vor putea folosi oricând tehnologia în care ai investit. Network Operation Center-ul nostru (NOC) monitorizează 24/7 performanța și disponibilitatea infrastructurii tale IT, pentru ca orice problemă să fie depistată la timp și rezolvată înainte de apariția unor repercusiuni. Cu noi, obții o  vizibilitate amănunțită asupra indicatorilor cheie de performanță a serverelor de email, serverelor web, serverelor virtuale, serverelor de baze de date și multe altele. În plus, experții noștri îți vor remedia problemele în timp garantat.

 

 

Serviciile Magnetic IT Services acoperă:

 

  • Monitorizare Servere 24/7 – pentru ca e-mailul, site-ul, computerele și perifericele companiei să funcționeze neîntrerupt

Monitorizăm performanța sistemului de operare și a serviciilor precum încărcare CPU, RAM, Disk și rețea, server HTTP, server DNS, server FTP, certificat SSL / TLS, server SMTP, servicii e-mail, adrese URL, API-uri REST, serviciu web SOAP, inclusiv cele din cadrul unei rețele private.

  • Monitorizare infrastructură virtuală – pentru ca serviciile utilizate de angajați și clienți să funcționeze optim

Monitorizăm Hipervizorul (Vmware, Proxmox, Hyper-V, Docker) și încărcarea mașinilor virtuale care fac parte din infrastructură. O simplă monitorizare de bază nu poate evidenția eventuale încărcări ale infrastructurii virtuale.

 

  • Monitorizare update-uri de securitate – pentru protecție permanentă în fața hackerilor

Prin monitorizarea update-urilor de securitate, știi întotdeauna când sunt disponibile update-uri. Astfel, compania rămâne în siguranță în fața atacurilor cibernetice.

 

  • Monitorizare Performanță Web – pentru ca website-ul companiei să poată fi accesat cu ușurință, oricând

Monitorizăm performanța serviciilor HTTP/HTTPS, timpul de încărcare a website-ului, bazele de date, timpii de răspuns al bazelor de date, Disk I/O și te atenționăm cu privire la data la care va expira domeniul web.

Device Frame

  • Monitorizare Cloud – angajații vor avea acces rapid la aplicațiile din cloud, iar compania își va putea optimiza mai ușor costurile

Migrarea serverelor și aplicațiilor în cloud nu înseamnă automat că acestea vor funcționa optim. Este în continuare nevoie de monitorizarea serviciilor și a performanței aplicațiilor găzduite în cloud. În plus, un serviciu de cloud subdimensionat poate cauza probleme de funcționare a aplicațiilor, iar un serviciu de cloud supradimensionat generează costuri suplimentare. Fără o monitorizare bine pusă la punct, nu vei putea optimiza costurile din cloud.

 

  • Monitorizare Rețea – activitatea din companie va fi neîntreruptă

Monitorizăm protocoalele de rutare, porturile de uplink, utilizatorii de wireless, serviciile de tip HA (High Availabilty), Stacking sau VPC și încărcarea echipamentelor care construiesc rețeaua de date. Serviciile de rețea trebuie să funcționeze neîntrerupt pentru ca activitatea din companie să nu se oprească.

 

  • Monitorizare Performanță Aplicații – pentru o performanță sporită a aplicațiilor și dimensionarea corectă a resurselor

Prin monitorizarea activă a aplicațiilor și a serviciilor de care depind aceste aplicații, vom ști întotdeauna ce nu funcționează în parametrii optimi și afectează performantța aplicațiilor companiei. În plus, păstrăm istoricul performanțelor pentru a te ajuta în dimensionarea resurselor neceare și în estimarea costurilor cu upgrade-ul.

 

  • Real-time User Monitoring – afli exact de ce resurse are nevoie fiecare angajat

Monitorizăm activ încărcarea din punct de vedere al utilizatorilor și resursele pe care aceștia le accesează.