Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

FAQ

Cele mai frecvente întrebări despre serviciile IT oferite de Magnetic IT Services
Care sunt beneficiile de a lucra cu o companie specializată în servicii IT integrate?

Economia de costuri de care beneficiază companiile cliente reprezintă unul dintre cele mai mari avantaje ale outsourcing-ului IT. În plus, cheltuielile cu suportului IT sunt previzibile și ușor de gestionat. Această abordare le oferă clienților nostri securitate completă, soluții personalizate de backup și recuperare date cât și soluții de stocare și găzduire în cloud de ultimă generație.

Ce reprezintă Managementul Serviciului IT?

Managementul Serviciului IT livrat reprezintă practica proactivă a externalizării responsabilităților și funcțiilor managementului IT, ce permite companiilor să-și delege toate operațiunile IT către o organizație terță, specializată în gestionarea acestor responsabilități.

 

Mai mult, pentru a asigura o calitate înaltă a serviciilor livrate către clienții noștri, pe lângă operațiunile care completează Managementul Serviciului IT livrat, am adăugat un centru de operațiuni de rețea pentru a monitoriza în mod proactiv sistemele, pentru a identifica și corecta imediat potențialele problemele și a efectua operațiuni cu un nivel de expertiză și eficiență în paralel cu alte soluții.

De ce am nevoie de Managementul Serviciului IT de la furnizorul de servicii IT?

Fiecare companie, indiferent de dimensiune sau industrie, trebuie să adopte o abordare proactivă a managementului serviciului IT pentru a crește productivitatea, a reduce timpul de întrerupere în activitate, a îmbunătăți securitatea cibernetică și a obține o predictibilitate mai bună a costurilor.

Pentru ce tip de companie, ca și dimensiune, sunt potrivite serviciile Magnetic IT Services?

Prin serviciile IT pe care le oferim aducem valoare oricărei companii, indiferent de dimensiunea acesteia. Suntem în mod special potriviți pentru companiile mici și mijlocii unde prezența unui departament IT complet nu poate fi justificată din punct de vedere al costurilor sau care nu își pot permite un Chief Information Officer (CIO).

 

Companiile care își doresc să-și consolideze puternic securitatea internă și externă, să-și dezvolte procese inovative de continuitate a afacerii și să lucreze cu un partener dedicat și cu un CIO virtual, se pot baza pe serviciile Magnetic IT Services.

Magnetic IT Services oferă suport și în afara orelor de program pentru incidente de urgență?

Da, Magnetic IT Services oferă servicii de suport IT 24x7x365.

Care este timpul de răspuns la solicitările IT trimise către departamentul de suport?

Timpul de răspuns garantat este de 5 minute.

Magnetic IT Services oferă soluții hardware și software?

Da, suntem parteneri autorizați ai următorilor producători: Microsoft, Cisco, Fortinet, Juniper, Hewlett Packard, Lenovo, Dell, VMware, Veeam, Bitdefender, Kaspersky.

Magnetic IT Services va fi responsabilă de inventarierea activelor hardware și software ale companiei?

Da. Adoptăm o abordare proactivă în ceea ce privește administrarea activelor IT, inclusiv gestionarea ciclului de viață a hardware-ului.

 

Totodată, ne asigurăm că actualizăm licențele software și patch-urile de securitate pentru toate software-urile existente în companie.

Prin ce vă diferențiați de altă companie de servicii IT?

Povestea Magnetic IT Services a pornit de la ambiția fondatorului Georgian Dumitrache, specialist IT ce deține cea mai prestigioasă certificare IT din lume, de a duce la alt nivel calitatea serviciilor IT din România.

 

Aceasta este și misiunea companiei la care întreaga echipă este aliniată. Suntem un partener dedicat ce pune accentul în primul rând pe calitatea serviciului.

 

Ne mândrim cu capacitatea noastră de a-ți înțelege afacerea și clienții, care ne permite să ne personalizăm serviciul și să ne asigurăm că valoarea adusă afacerii tale se va transfera clienților tăi. Suntem responsabili, de aceea oferim clienților previzibilitatea serviciului IT, siguranța costurilor și capacitate de reacție. Maturitatea organizațională, talentul echipei, expertiza și sistemele eficiente de management IT pe care le deținem te vor susține în atingerea obiectivelor afacerii tale în orice moment.

 

Experiența ne permite să îți propunem soluții testate, să îți rezolvăm problemele într-un timp foarte scurt și să intervenim cu succes chiar și în cele mai complexe proiecte.

Magnetic IT Services ofertă și servicii de Cloud?

Magnetic IT Services oferă servicii de cloud privat și cloud public precum Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud.

 

Oferim și opțiuni hibride care se potrivesc cel mai bine companiei și nevoilor tale bugetare.

Care sunt modalitățile de solicitare a suportului IT?

Magnetic IT Services rezolvă problemele IT ale clienților printr-un sistem de ticketing. De câte ori te confrunți cu o problemă, trebuie doar să ne trimiți un e-mail, să suni la linia dedicată de suport sau să ne scrii pe chat. O poți face oricând deoarece serviciul este disponibil 24/7. Vom înregistra sesizarea în sistemul de ticketing și vom rezolva problema, conform standardului detaliat în catalogul de servicii ITIL (Information Technology Infrastructure Library – Catalog de bune practici pentru managementul serviciilor IT).

Faceți audit la preluarea inițială a infrastructurii companiei noastre?

Înainte de a începe orice colaborare, ne asigurăm că viziunea și recomandările noastre răspund nevoilor tale. Un audit de securitate IT este un instrument valoros care oferă ambelor părți o imagine clară asupra riscurilor informatice interne și externe la care este supusă organizația, evidențiază vulnerabilitățile și expunerea infrastructurii la atacurile cibernetice.

 

Mai exact, prin verificarea minuțioasă a celor două componente, hardware și software, se pot descoperi punctele slabe ale sistemului informatic, potențialele amenințări și nivelul de securitate a companiei. Ulterior, vom elabora un plan eficient pentru înlăturarea acestor vulnerabilități.

 

De aceea, oferim clienților noștri un audit IT în momentul preluării infrastructurii pentru a identifica zonele care au nevoie de îmbunătățire și standardizare, astfel încât să avem încă de la începutul colaborării un serviciu impecabil, complet.

Ce pot face pentru a beneficia de un audit IT?

Pentru a asigura o activitate continuă, eficientă și sigură în cadrul organizației tale, este necesară efectuarea unei evaluări corecte a sistemelor informatice printr-un audit IT. Se recomandă periodic auditarea sistemelor IT pentru minimizarea riscurilor la care este expusă compania ta.

 

Auditul IT nu are rolul de a căuta neregulile din cadrul organizației, ci de a identifica vulnerabilitățile sistemului informatic și de a găsisoluții viabile pentru înlăturarea urmărilor acestora.

 

Poți solicita un audit IT complet aici. Un consultant Magnetic IT Services va prelua solicitarea pentru a stabili o întâlnire.

 

Veți analiza împreună care este scopul auditării și veți planifica următorii pași.

În ce zona geografică aveți acoperire?

Experții Magnetic IT Services administrează mii de stații de lucru și sisteme critice ale clienților, companii românești și multinaționale, din toată România și țări precum SUA, India, Polonia, Franța, Ungaria, Malta, Bulgaria și Grecia.

 

Avem expertiză dovedită în opt domenii de activitate, cele mai multe proiecte finalizate cu succes fiind în zona de banking, leasing, asigurări, retail, distribuție, energie, agricultură, gaz&petrol, domeniul medical, pharma și producție.

 

Suntem onorați de fiecare oportunitate de a ne demonstra expertiza pe care o deținem în administrarea infrastructurii IT, indiferent de mărimea organizației, domeniul de activitate și vechimea în business.

Aveți prezență la nivel național?

Sediul central Magnetic IT Services este în București, dar ne putem asista clienții indiferent unde se află aceștia, în România și oriunde în lume. Rezolvăm majoritatea problemelor remote, printr-un sistem de ticketing care ne permite să acționăm în cel mult 5 minute din momentul în care suntem informați despre incident.

 

În cazul în care este nevoie de un specialist Magnetic IT Services la sediul companiei tale, te asigurăm că vei primi asistența solicitată în cel mai scurt timp posibil-cel mult 2 ore în București sau cel mult 3 ore în restul țării. Avem colegi în toate județele pentru a interveni în cel mai scurt timp.

Magnetic IT Services oferă servicii de colocare?

Da. Serviciile de colocare furnizate de Magnetic IT Services îți oferă posibilitatea de a proteja infrastructura esențială a companiei tale într-un data center de ultimă generație, prin intermediul căruia ai la dispoziție un mediu sigur și profesional pentru instalarea infrastructurii IT.

 

Colocarea este ideală pentru companiile care își doresc să aibă o parte sau toată infrastructura hardware și software închisă în siguranță într-un centru de date.

Ce competențe dețineți?

Suntem singura companie de outsourcing IT din România care deține certificarea CISCO Certified Internetwork Expert (CCIE), cea mai prestigioasă certificare IT din lume. În plus, echipa noastră este certificată Microsoft, Linux, Fortinet, Juniper, CNSS, Check Point, Agile și ITIL.

Cum asigurați continuitatea serviciului IT?

Garantăm prin contract continuitatea serviciului IT, fiind siguri că, alături de noi, nu te vei confrunta cu întreruperi în activitate. Avem una dintre cele mai bune echipe IT din țară care pune în practică proceduri testate cu tehnologii de ultimă generație.

 

Îți monitorizăm sistemele IT critice 24/7 pentru a preveni orice oprire a acestora, avem proceduri specifice validate la nivel internațional pentru toate tipurile de probleme ce pot apărea și tehnicieni bine pregătiți, împărțiți pe categorii de servicii.

 

Toate intervențiile noastre sunt prezentate transparent, la finalul fiecărei luni, printr-un raport de activitate. Mai mult, ne-am obișnuit clienții cu întâlniri lunare și sesiuni de consultanță și feedback.

Cum vă asigurați că nu vom avea întreruperi în activitate la preluarea infrastructurii IT?

Serviciile noastre sunt proiectate astfel încât clienții noștri să nu se confrunte cu întreruperi în activitate nici pe perioada contractuală nici la preluarea infrastructurii IT. Nu facem niciodată preluarea efectivă înainte de a elabora un plan riguros. Acesta detaliază punctele critice ale procesului de preluare, specifice companiei tale.

 

Pentru ca totul să se desfășoare fără incidente, îți punem la dispoziție încă din această etapă un Manager IT desemnat, care va urmări să nu existe blocaje sau downtime.

 

Trecerea infrastructurii în sistemele noastre de monitorizare se face lin și fără perturbări în activitate. Experiența acumulată ne permite să realizăm preluarea chiar și atunci când organizația nu mai are acces la credențiale.

Care este costul serviciilor oferite de Magnetic IT Services?

Magnetic IT Services este orientat spre a oferi cele mai bune servicii IT la un preț corect. Estimăm efortul echipei în funcție de numărul de utilizatori și de dispozitivele companiei.

 

Urmare a evoluției tehnologice, outsourcing-ul IT înseamnă acum mai mult decât reduceri de costuri. Oferă cadrul necesar creșterii business-urilor și le permite să se concentreze pe ce este important pentru ele.

 

Setează-ți obiectivele și vino la noi cu planul tău. Îți vom face o ofertă ținând cont de particularitățile companiei tale și de complexitatea soluțiilor care te vor ajuta să îți atingi scopul.

Ce tip de industrii deservește Magnetic IT Services?

Indiferent de industria în care activezi, Magnetic IT Services îți poate oferi tipul de serviciu potrivit și customizat. Suntem mândri să deținem clienți din toate industriile.

 

Avem cunoștințe de specialitate în ceea ce privește nevoile industriilor ce au cerințe speciale de conformitate, cum ar fi industria medicală & pharma, juridică, bancară și contabilă, precum și sisteme de asistență specifice concepute special pentru a sprijini industriile de petrol, gaze și transport. Toate acestea ne fac un partener deosebit de puternic pentru orice companie.

Serviciile IT oferite de Magnetic IT Services sunt în conformitate cu noul Regulament General de Protecția Datelor (GDPR)?

Ne adaptăm permanent serviciile noilor realități economice și legislative. Oferim clienților noștri suport pentru a rămâne în acord cu prevederile GDPR din 2018, când legislația privind protecția datelor cu caracter personal a intrat în vigoare.

 

Dispunem de expertiza necesară pentru a contribui la fiecare etapă a procesului de punere în acord cu GDPR: setarea obiectivelor, elaborarea planului de acțiuni, descrierea proceselor de implementat, evaluarea impactului asupra protecției datelor (DPIA), managementul informațiilor personale și confidențiale și supervizarea modului în care se face implementarea.

 

Soluțiile de ultimă generație pe care le punem în slujba clienților rezolvă cele două probleme majore legate de GDPR-securitatea cibernetică și modul în care se face efectiv prelucrarea datelor prin mijloace automate.