Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

Software Defined Networking

Câștigă timp și elimină erorile umane ce pot apărea în configurarea rețelei organizației tale, printr-o arhitectură SDN care automatizează procesele sistemelor IT.

 

 

Ce este SDN (Software Defined Networking)

 

Dacă în compania ta durează foarte mult ca un echipament nou să fie configurat, este posibil să fie din cauza arhitecturii de rețea.

 

Arhitectura tradițională de rețea presupune configurarea individuală a fiecărui echipament în parte. Fiecare router, switch sau firewall trebuie configurat prin intermediul unor comenzi sau a unei interfețe grafice. Când numărul echipamentelor crește, orice modificare necesară în infrastructură implică un volum de muncă mare și pot apărea greșeli în procesul de configurare.

 

O parte din problemă poate fi rezolvată cu un soft de automatizare a unor comenzi. Însă și acest proces este limitat de sistemul de operare al echipamentelor, de comenzile care pot fi automatizate și de posibilitatea apariției erorilor umane.

 

Cea mai bună soluție este, așadar, arhitectura Software Defined Networking (SDN), care schimbă total modul de lucru al comunicațiilor.

Avantajele arhitecturii SDN

 

Folosind SDN, se trece de la configurarea infrastructurii în mod individual la o inteligență centrală. Aceasta controlează tot mediul de comunicații ce devine un tot unitar, denumit Fabric.

 

Inteligența centrală comunică echipamentelor care ar trebui să fie rezultatul final al Fabric-ului, iar acestea se autoconfigurează pentru a face ceea ce li s-a cerut.

 

 

Spre exemplu, folosind Cisco ACI, soluția de SDN de la Cisco, Magnetic IT Services a construit primul Data Center cu această tehnologie din România. Data Center-ul este întins pe două orașe, iar soluția aleasă asigură redundanță completă serviciilor de rețea. Este astfel opțiunea perfectă pentru o locație Disaster Recovery, care să asigure funcționarea companiei în cazul unui dezastru.

SDN Software Defined Networking

Ce este Cisco ACI (Application Centric Infrastructure)

 

Cisco ACI este o soluție complexă de SDN, deschisă către inter-operabilitate, extrem de sigură, care îmbunătățește agilitatea companiilor, automatizează task-urile din IT și accelerează implementarea aplicațiilor. Punctul central al soluției se numește Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC). Cisco APIC este de fapt un cluster de servere care administrează central toată comunicația, atât hardware cât și software. Poate configura în câteva secunde toată rețeaua.

 

În plus, spre deosebire de alte soluții de infrastructură, CISCO ACI se focusează pe rezultatul final, pe aplicații. De asemenea, se integrează pe partea de rețea cu vendori de virtualizare precum Vmware, Microsoft, Openstack și Red Hat. Aceasta înseamnă că tot procesul de provizionare și conectivitate a unui nou server sau a unei mașini virtuale se poate automatiza în câteva minute.

 

 

Beneficii:

  • Management centralizat și automat
  • Latență (întârzieri în prelucrarea datelor) mai mică de o microsecundă
  • Reconvergență a rețelei în mai puțin de o secundă
  • Vizibilitatea întregii infrastructuri în timp real

  • Elimină erorile umane ce pot apărea
  • Securitate end-to-end integrată hardware
  • Integrare Hypervizor
  • Integrare REST API