Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
Microsoft Copilot + PC | Microsoft Copilot Plus AI | Artificial Intelligence | Inteligenta Artificiala

Microsoft Copilot+ : Ghid rapid pentru creșterea productivității cu primul asistent AI integrat în computerul tău

După cum poți observa în captura e-mailului alăturat, în data de 18 iunie, echipa Microsoft lansează un nou produs, Copilot +. Aceasta este o informație corectă. E-mailul nu este însă unul oficial, al Microsoft, deși ar putea.

Este un mesaj creat cu varianta online, gratuită, a asistentului AI Microsoft Copilot, la solicitarea autorului acestui blogpost.

Copilot este un asistent AI lansat de Microsoft în martie 2023 pentru a oferi utilizatorilor suport într-o multitudine de sarcini, prin acces la Microsoft cloud. Spre exemplu, Copilot pentru Microsoft 365 integrează asistentul AI în suita de productivitate Microsoft 365, inclusiv Teams, Word, Outlook, Excel și PowerPoint.

Astfel, Copilot poate genera, printre altele, texte creative, imagini cu Designer, poate traduce și poate scrie linii de cod, prin simpla solicitare într-un chat (prompt).

Totodată, varianta plătită, Copilot Pro, oferă acces prioritar la GPT-4 (o versiune mai recentă a tehnologiei de inteligență artificială a Open AI) și GPT-4 Turbo    ( varianta  actualizată a modelului de limbaj folosit de ChatGPT).

Acum, imaginează-ți ce poți face cu acest asistent AI dacă el rulează local, pe sisteme cu Windows instalate pe PC-uri AI.

copilot ai mail launch date | mail lansare copilot

Primul produs care procesează și folosește AI-ul direct pe computerul tău

 

Imaginează-ți un computer mai rapid și mai inteligent decât oricare altul, care îți permite să îndeplinești sarcini mult mai rapid, prin simpla apăsare a unei taste. Din 18 iunie 2024, agentul AI instalat pe noile PC-uri Copilot+ va fi pe deplin funcțional și disponibil ție prin simpla apăsare a tastei Copilot, un buton nou de pe tastatură.

Deja toți vendorii mari de hardware: Dell, HP, Lenovo, Asus, Samsung și Acer au început să comercializeze produsul care, odată ajuns pe birourile utilizatorilor din întreaga lume, va reduce semnificativ munca repetitivă.

Copilot + este:

  • cel mai rapid și mai inteligente PC Windows construit vreodată

PC-urile Copilot+ sunt echipate cu unități de procesare neurală (NPU) care realizează 45 de trilioane de operații pe secundă (TOPS). Acestea accelerează sarcinile de inteligență artificială și învățare automată.

Microsoft colaborează cu unele dintre cele mai mari și mai folosite aplicații din lume precum Adobe Photoshop, Lightroom si Express pentru a valorifica puterea NPU. De asemenea, utilizatorii Adobe Creative Cloud vor beneficia de toate avantajele PC-urilor Copilot+ pentru a-și exprima creativitatea mai rapid decât oricând.

  • un expert multitasking

Copilot + are procesoare Snapdragon® X Elite și Plus care oferă performanțe accelerate pentru multitasking.

  • cel mai bun detectiv prin documente

Prin funcția Recall pentru căutare rapidă, cu Copilot +  nu mai pierzi timp căutând documente, e-mailuri sau pagini web. Găsești instantaneu ceea ce ai nevoie oferind computerului câteva indicii.

  • un creator de imagini extraordinare

PC-urile Copilot+ vin echipate cu camere Surface Studio îmbunătățite de AI. Acestea adaugă efecte AI la fluxul tău video, utilizând Windows Studio Effects pe Surface Pro 11ᵗʰ Edition și Windows Studio Effects pe Surface Laptop 7ᵗʰ Edition.

  • traducătorul tău în timp real

Funcția Live Captions a Copilot + transformă cuvintele rostite în subtitrări, în timp real.

 

Cum poți profita la maximum de noul tău asistent AI

 

Deoarece Copilot este proiectat să funcționeze ca asistent, folosindu-l îți vei crește exponențial productivitatea muncii, prin automatizarea sarcinilor repetitive. Copilot te poate ajuta:

  • să scrii e-mailuri repetitive, cu o notă personală;

Pentru că învață stilul de scriere și preferințele utilizatorului, Copilot + permite personalizarea oferind sugestii din ce în ce mai relevante pe m[sur[ ce este folosit. De asemenea, poate adapta conținutul pentru anumite audiențe sau scopuri.

  • să extragi esențialul din documente lungi;
  • să găsești idei noi sau formate și conținut adaptate unui anumit context și anumitor preferințe;
  • să creezi imagini built-in în sistemul de operare Windows;
  • să porți conversații vocale naturale.

Copilot îți pune la îndemână cele mai avansate modele AI, inclusiv GPT-4o de la OpenAI.

Microsoft oferă sisteme Copilot+ PC-uri specializate pentru inteligența artificială. Acestea sunt echipate cu procesoare Snapdragon® X Elite și unități de procesare neurală, componente specializate utilizate în dispozitivele de inteligență artificială (AI) care accelerează operațiunile legate de învățarea automată, recunoașterea imaginilor și alte sarcini complexe.

PC-urile Copilot+ reprezintă o nouă eră AI care va transforma modul de lucru, îmbunătățind productivitatea și creativitatea oamenilor. Ele sunt potrivite atât organizațiilor cât și profesioniștilor independenți, oferind o experiență de lucru mai lină, atât pentru sarcini zilnice, cât și pentru nevoi mai specifice.

Fiecare companie poate avea însă nevoi specifice. Așa că este recomandat să consultați un specialist IT pentru soluții personalizate.