Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

Audit IT

Fă primul pas către o rețea informatică ce rezistă în fața celor mai puternice amenințări cibernetice, printr-un audit IT realizat de ingineri certificați CISA și OSCP.

 

 

Contextul global în care numărul incidentelelor de securitate informatică se dezvoltă progresiv și lovesc organizații naționale și internaționale de toate dimensiunile, impune companiilor să evalueze propriul nivel de securitate și să investească în soluții de protecție. Amenințările cibernetice nu mai reprezintă o problemă care privește strict tehnologia informației, ci întreaga organizație. Impactul unui atac se resimte pe plan financiar, operațional și reputațional, iar primul pas către siguranță este descoperirea vulnerabilităților existente, printr-un audit IT.

 

Un audit de securitate IT reprezintă evaluarea infrastructurii, politicilor și operațiunilor tehnologiei informaționale ale unei organizații. Procesul de auditare determină dacă procedurile IT protejează activele corporative, asigură integritatea datelor și sunt aliniate la obiectivele generale ale companiei. Auditul IT este parte din procedura noastră anuală pentru portofoliul nostru de clienți, așadar, avem experiență practică în sute de audituri IT.

Ce presupune un audit IT?

 

 

La Magnetic IT Services, auditarea companiilor se realizează de către specialiști certificați CISA (Certified Information Systems Auditor) sau OSCP (Offensive Security Certified Professional).

CISA este o certificare acordată de Information Systems Audit and Control Association (ISACA) ce demonstrează excelenţa în domeniul auditului de sisteme informatice, control şi securitate, în timp ce OSPC, certificarea acordată de organizația Offensive Security, este printre cele mai recunoscute și respectate din industrie.

 

Procesul de auditare realizat de echipa de specialiști certificați Magnetic IT Services respectă, totodată, standarde și proceduri de securitate cibernetică recunoscute internațional. Pe baza acestora construim un profil de securitate pentru fiecare infrastructură auditată.

 

Analizăm zonele de securitate, managementul securității generale a rețelei, securitatea datelor, controlul accesului la aplicații și informații, măsurile criptografice, soluțiile de back-up, managementul vulnerabilităților tehnice și riscul de penetrare din exterior și interior.

 

Durata auditării depinde de dimensiunea infrastructurii și se desfășoară atât la sediul clientului cât și de la distanță.

Device Frame

Cum te ajută un audit IT

 

 

Un audit de securitate IT este un instrument valoros pentru organizațiile care nu și-au documentat sau care doresc să reevalueze riscurile informatice interne și externe, vulnerabilitățile și expunerea infrastructurii la atacurile cibernetice. Este un pas important în eliminarea riscului unor pierderi de date sau financiare importante, generate de atacurile cibernetice.

 

 

Printre cele mai importante beneficii ale unui audit IT se regăsesc:

  • Protecția în fața riscului de accesare neautorizată a rețelei din exterior
  • Protecția datelor considerate importante pentru business
  • Creșterea disponibilității infrastructurii IT și implicit a productivității companiei

  • Continuitatea serviciului IT în situații neprevăzute
  • Protecția imaginii companiei
  • Alinierea proceselor interne la standardele de calitate din industria IT