Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

Soluții VPN pentru teleworking

Conectează-ți compania cu angajații în teleworking, fără a face compromisuri legate de securitate, prin soluții VPN implementate de ingineri IT cu expertiză tehnică avansată.

 

 

Începutul anului 2020 a adus o schimbare cu privire la modul de lucru al angajaților, iar conceptul de teleworking a luat amploare. Companiile au fost nevoite să găsească și să implementeze peste noapte soluții IT precum VPN (Virtual Private Network) pentru ca utilizatorii să le poată accesa de la distanță resursele. În martie 2020, numărul angajaților care utilizau serviciul de VPN creștea deja cu 160% pe săptămâna.

 

Trecerea la modelul de teleworking amplifică însă vulnerabilitatea organizațiilor la atacurile cibernetice de orice fel. Un VPN configurat nu este de ajuns pentru a proteja datele unei companii. El trebuie securizat corect, prin modalități de criptare avansate.

Ce este un VPN?

 

Termenul de Virtual Private Network sau Rețea Virtuală Privată (VPN) reprezintă un tunel securizat care leagă două sau mai multe rețele. Acest tunel poate fi realizat în mai multe moduri: unele tipuri de VPN utilizează criptarea pentru securizarea traficului, altele nu.

 

Un exemplu de VPN care nu este criptat este Multiprotocol Label Switching (MPLS), folosit de către providerii telecom. Tunelul MPLS garantează companiei că traficul este securizat și nimeni nu poate ajunge în rețeaua sa protejată, folosind un mod inteligent de a izola traficul unei companii față de cealaltă, prin rețeaua internă a providerului.

De ce să utilizezi o soluție VPN?

 

Dacă este bine securizată, o rețea VPN este o soluție pentru teleworking ce oferă beneficii atât companiilor cât și angajaților:

 

 • Protejează utilizatorii prin securizarea conexiunii: Datele celor care folosesc un tunel VPN nu vor putea fi interceptate.
 • Permite acces securizat la resursele companiei: Nicio persoană neautorizată nu va putea accesa rețeaua companiei tale.
 • Oferă control deplin asupra resurselor accesate: Vei putea limita accesul la resurse și date, după preferințe.
 • Vizibilitate asupra resurselor accesate: Vei putea monitoriza cu ușurință volumul de resurse utilizat, pentru o mai bună gestionare a costurilor și o evaluare corectă a nevoilor.

 

Cum te poți conecta la un VPN

 

Fie că ești preocupat de productivitatea echipelor care lucrează în sistem remote, fie că organizația are mai multe birouri care trebuiesc conectate, există variante optime pentru fiecare.

Remote Access VPN

 

Este o soluție pe care o poți implementa pentru a oferi angajaților posibilitatea de a lucra prin teleworking, accesând cu ușurință resursele companiei.

 

După ce experții Magnetic IT Services vor configura VPN-ul, echipele tale vor putea accesa datele și resursele pentru care au permisiune, autentificându-se printr-un nume de utilizator și o parolă sau certificat.

 

Pentru mai multă siguranță, există, totodată, posibilitatea solicitării unei duble autentificări, cu utilizator/parolă și un token generat în momentul conectării.

Remote Access VPN

În funcție de modul de utilizare, VPN-ul Remote Access poate fi de mai multe tipuri:

 

Tot traficul este trimis prin tunelul VPN

Doar traficul destinat rețelei companiei este trimis prin tunelul VPN

Doar traficul către o anumită aplicație este trimis prin tunelul VPN

Site-to-site VPN

 

Este folosit pentru a securiza accesul între două sau mai multe puncte fixe, între puncte de lucru ori birouri ale aceleiași companii sau între organizații distincte.

Site-to-Site VPN

De ce te-ar ajuta o soluție VPN administrată de noi

 

Un VPN configurat nu este de ajuns pentru a-ți proteja compania. Tunelul VPN deschide o poartă către datele organizației tale. De aceea, el trebuie să fie permis doar de la dispozitivele companiei și securizat corect, cu modalități de criptare cât mai avansate.

 

Este nevoie de expertiză tehnică înaltă pe zona de Securitate IT pentru ca organizația să profite de avantajele unei soluții VPN, fără a deveni vulnerabilă în fața atacurilor cibernetice.

 

Echipa noastră are experiență în zona de administrare pe toată plajă de tehnologii de VPN.

Tipuri de VPN:

 • MPLS VPN
 • SSL VPN
 • IPSEC VPN

 • Linie închiriată/Dark fiber
 • DMVPN
 • GET VPN

 • OpenVPN
 • FlexVPN
 • SD-WAN